Jos perinteiset grilliherkut kyllästyttävät ja niiden sijaan olisi intoa kokeilla jotain terveellisempää, kannattaa poimia talteen avokadomunien resepti!
Laitilan kanatarhan reseptissä yhdistyy kolme suomalaisten suosikkiraaka-ainetta: avokado, kananmuna ja pekoni. Terveellisen avokadon ja proteiinipitoisen kananmunan liittoon kaivattua suolaisuutta tuo rapsakka ja ei niin terveellinen pekoni – joka sekin kannattaa grillata tätä herkkua varten.
Hyviä rasvoja avokadosta
Paljon terveellisiä rasvoja sisältävän avokadon maku muuttuu ihanan paahteiseksi, kun sen grillaa. Myös avokadon koostumus pysyy grillaamisen jälkeen hyvin miellyttävänä.
Proteiinia kananmunista
Vaikka kananmunat ovat suomalaisille tuttua herkkua, ei moni ole tottunut grillaamaan munia. Kananmunat paistuvat helposti grillin tasaisella parilapannulla – ja vielä helpommin puolikkaan avokadon sisällä!
Avokadomunat á la Laitilan Kanatarha
avokadoja
öljyä
kananmunia
pekonia
parmesan-juustoa
Leikkaa avokadot kahtia ja voitele ne öljyllä. Poista kivi ja koverra kuoppaa vielä hieman isommaksi kananmunaa varten.
Paista avokadoja grillissä lihapuoli alaspäin 3–4 minuuttia.
Käännä avokadot lihapuoli ylöspäin ja riko kananmuna jokaisen puolikkaan keskelle.
Mausta suolalla ja kypsennä grillissä, kunnes kananmunat ovat kypsiä.
Ripottele päälle parmesaania.
Paista pekonit uunissa tai grillissä ja lisää ne valmiiden avokadomunien päälle.
Resepti: Laitilan kanatarha