Bataatista valmistuvat ranskalaiset ovat paitsi äärettömän herkullista, myös terveellistä syötävää. Huippukokki Jamie Oliverin reseptillä valmistat bataatista taatusti herkullisia.
Oranssin väristen bataattien avulla saat lautasellesi samalla kertaa sekä makua, väriä että ravintoaineita. Bataatti sisältää tavalliseen perunaan verrattuna hurja määrän silmille tärkeää A-vitamiinia. Lisäksi Lisäksi bataatissa on runsaasti C- ja B-vitamiineja sekä kaliumia ja mangaania.
Ei kannata myöskään unohtaa, että bataatin sisältämästä kuidusta on hyötyä myös vatsan toiminnalle.
Huippukokki Jamie Oliverin reseptillä tuot vaihtelua ruokapöytääsi. Veneiksi leikatut bataattilohkot kypsyvät vaivatta uunissa, minkä ansiosta sinulle jää aikaa muiden ruokien valmisteluun – tai lehden lukuun.
Bataattilohkot maistuvat paitsi lisukkeena, myös sellaisenaan esimerkiksi raikkaan tsatziki-dipin kera nautittuna.
Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.
Jamie Oliverin bataattiveneet
2 keskikokoista bataattia
1 rkl oliiviöljyä
suolaa, pippuria
1/2 tl savupaprikaa
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtele kaksi bataattia kylmän veden alla huolellisesti. Bataatteja ei tarvitse kuoria. Halkaise bataatit pituussuunnassa kahtia. Leikkaa bataatin puolikkaista reilun kokoisia veneitä.
Siirrän lohkot isoon kulhoon ja mausta lohkot suolalla, pippurilla ja puolikkaalla teelusikallisella savupaprikajauhetta. Lorauta päällä noin ruokalusikallinen oliiviöljyä ja sekoita mausteet ja öljy huolellisesti bataattien joukkoon.
Levitä lohkot yhteen kerrokseen leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja paista uunissa 35–40 minuuttia, kunnes lohkot ovat täysin kypsiä. Anna jäähtyä muutaman minuutin ajan ennen tarjoilua. Bataattilohkot sopivat lisukkeeksi lähes minkä tahansa ruoan kanssa aina hampurilaisista kanafileisiin.
Lähteet: Jamie Oliver, MedicalNewsToday