Kokeilisitko tätä "kolmen minuutin ohjetta"? Kauhukirjailija Stephen King jakoi kammottavan lohireseptinsä – somessa verrattiin kauhuelokuvaan

Kypsä lohi
Lohen voi kypsentää usealla tavalla, mutta harva valitsee siltikään metodiksi mikroa. Shutterstock

Jos haaveilet rapeaksi paistetusta lohifileestä, kirjailija Stephen Kingin luottoresepti ei ole sinua varten.

Yhdysvaltalainen kauhukirjailija Stephen King jakoi Twitter-tilillään oman luottoreseptinsä lohen kypsentämiseen. Innostuksen sijaan Twitter-käyttäjät ottivat kuitenkin ohjeen vastaan ennemminkin – noh, kauhulla.

Hämmennystä eivät aiheuttaneet tällä kertaa raaka-aineet tai makuyhdistelmät vaan hieman epätavallinen valmistustapa.

King nimittäin kertoo twiitissään valmistavansa lohifileen mikrossa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

King kehottaa hakemaan ruokakaupasta sopivan kokoisen lohifileen, maustamaan sen tilkalla oliiviöljyä ja sitruunamehua ja kääräisemään sitten kostutettuihin talouspaperin palasiin. Miehen mukaan filee kypsyy mikrossa kolmessa minuutissa, jonka jälkeen sen voi pistää parempiin suihin. Kylkiäiseksi voi ehkä valmistaa salaattia.

"Älä tyrmää, ennen kuin olet kokeillut"

Kuten kuvitella saattaa, somekansa ei hyväksynyt lohen kypsentämistä mikrossa ilman vastarintaa. Twiitin vastauksissa muun muassa nostetaan "mikrolohi" yhdeksi Kingin parhaista kauhutarinoista.

People-julkaisu nostaa esille kokkina työskentelevän José Andrésin vastauksen Kingin twiittiin, jossa Andrés toteaa valmistusohjeen olevan kuin kauhuelokuvasta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Andrésin mukaan lohen voi kyllä halutessaan kypsentää mikrossakin, muttei missään nimessä kolmea minuuttia kerrallaan. Sen sijaan kokki neuvoo kypsentämään filettä minuutin kerrallaan, eikä missään nimessä ylikypsentämään lohta. 

King ei itse ole ollut kovinkaan moksiskaan vastarinnasta, vaan twiittasi uudelleen, että hänellä on vain yksi asia sanottavana heille, jotka pilkkaavat hänen reseptiään: "Älä tyrmää sitä ennen kuin olet kokeillut".

Myös MTV Uutiset on testannut hieman erikoisen tavan kypsentää lohta. Katso alta, miten astianpesukone soveltui puuhaan.

Voiko lohta oikeasti valmistaa astianpesukoneessa? 3:43

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!