Hanna Sumarin vartissa valmistuva lohiruoka on arkiruokahitti: "Onnistuu vääjäämättä"

Helppo-Lohiresepti_1
Joko olet testannut Hanna Sumarin toscanalaista lohta? Hanna Sumari

Etsitkö helppoa arkiruokaa? Nappaa Maikkarin ruokasivujen arkiruokahitit! Tällä kertaa kokataan helppo lohiruoka Hanna Sumarin ohjeella. 

MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen arkiruokahitti-juttusarjassa nostetaan esiin suomalaisten suosikkiohjeita reseptiarkistostamme. Testaa esimerkiksi tämä supersuosittu lohipasta , nerokas ja nopea ruoka tortilloista, puolessa tunnissa valmistuva paras kermainen kanakastike, tai Henri Alénin mahtava uunilohi.

Nyt kokataan lohta toscanalaiseen tapaan.

Vartissa valmistuva lohiruoka

Juontajana ja muun muassa ruokakirjailijana tunnettu Hanna Sumari vinkkasi syksyllä blogissaan helpon ja ylellisen lohireseptin. Hanna kertoi tehneensä pitkästä aikaa tätä päivällisruokaa, jossa lohelle paistetaan rapea pinta ja kala on lautasella mehukas ja juuri sopivan kypsä.

– Sen seurana on kastike, joka maistuu tomaatille, pinaatille, basilikalle ja parmesaanille. Ruoka valmistuu vartissa, Hanna kirjoitti tuolloin blogissaan.

Kuva Hannan suosimasta lohiruoasta päätyi sekä hänen blogiinsa että Instagram-sivuille, ja sai kotikokit innostumaan. Hannan toscanalainen lohi valmistuu todella yksinkertaisista raaka-aineista, mikä varmasti selittää osaksi ruoan suosiota.

– Paistoaika on reseptin paras puoli. Jos ostat sellaista lohta kuin kuvassa, niin kypsyydestä tulee ihan täydellinen. Lohi ei kuivu, eikä se ole liian raakaa. Ruoka valmistuu yhdellä pannulla about vartissa, Hanna kertoi syksyllä MTV:lle ja summasi vielä:

– Yhden asian tiedän: Jos sen tekee niin kuin ohjeessa sanotaan, niin ruoka onnistuu vääjäämättä.

Katso videolta myös, miten tehdään välimerellinen lohivuoka:

Helppo ruoka lohesta – voit käyttää valmiita kaupan perunoita! 0:56

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.