Täydellinen kananmuna valmistuu leivinpaperin ja kannen avulla.
Paistettu kananmuna on helppo ja ravitseva herkku, mutta sen valmistaminen ei aina suju kuin tanssi. Kananmunan valkuainen tarttuu helposti kiinni pannuun, ja lopputuloksena lautasellesi saattaa päätyä kauniin kananmunalätyn sijaan repaleinen aamiaisherkku.
Australialaiskokilla on tähän yleiseen ongelmaan helppo, mutta melko tuntematon niksi. Richard Cornish kehottaa nimittäin ottamaan avuksi palan leivinpaperia.
Leivinpaperi suojelee myös sotkulta
Tämän vinkin avulla et saa aamiaiseesi rapeita reunoja, mutta sen sijaan saat täydellisesti paistuneen kananmunan hyvin vähällä sotkulla.
Mistä tunnistaa kypsän ja raa'an kananmunan? katso vastaus videolta. Artikkeli jatkuu videon alla.
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.
– Vuoraa paistinpannun keskiosa leivinpaperilla ja lämmitä pannu keskilämmöllä. Kun pannu on kuuma, lisää paperin päälle vähän voita tai öljyä ja riko kananmuna paperille. Peitä kannella, Cornish kertoo Good Food -sivustolla.
Kun kananmuna on paistunut, siirrä muna lastan avulla lautaselle ja nauti. Leivinpaperin ansiosta pannu ei välttämättä vaadi pesua – kevyt huuhtelu riittää.