Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Yllättävä valmistustapa takaa täydellisen lopputuloksen – tämä vinkki muuttaa käsityksesi kananmunan paistamisesta

shutterstock_382715590
Häränsilmämunan paistaminen käy kätevästi tällä niksillä.Shutterstock
Julkaistu 28.04.2018 08:02

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Paistetut kananmunat kruunaavat viikonlopun aamupalapöydän. Tällä niksillä saat kananmunat onnistumaan taatusti!

Jos kaipaat nopeampaa munareseptiä, videolta löydät helpon sellaisen.

Sunny side up eli häränsilmämuna tarkoittaa pannulla paistettua munaa, jonka valkuainen on hyytynyt kauttaaltaan, mutta keskellä oleva keltuainen on vielä juoksevaa.

Nämä kananmunat ovat paitsi ulkonäöltään kauniita, myös todella herkullisia. Juokseva keltuainen tekee annoksesta mehevän ja kastikemaisen, ja halutessasi voit  käyttää keltuaista vaikkapa leipäpalojen dippaamisen.

Kylmä pannu on täydellisten munien salaisuus

Näiden kananmunien valmistuksessa kaikki alkaa kylmältä pannulta. Riko kananmunat varovasti öljyttyyn pannuun ja anna pannun lämmetä hiljalleen keskilämmölle. Pannua ei siis missään vaiheessa päästetä lämpeämään kuumaksi.

Tällä tavalla valkuainen muuttuu sakeutuu ja kypsyy hitaasti, kun taas keltuainen pysyy keskellä juuri sellaisena kuin me haluamme. 

kananmuna

Näiden munien kanssa maltti on valttia.

Toisin kuin monesti paistetun kananmunan kanssa, tällä menetelmällä lopputulos ei ole lainkaan kumimainen, päinvastoin! Lisäksi hitaasti paistunut kananmuna liukuu pannulta kätevästi lautaselle tai leivän päälle.

Tarjoile kananmuna aamupalalla esimerkiksi pekonin ja hyvän leivän kumppanina.

Lähde: Peachdish

Tuoreimmat aiheesta

Kananmuna