Paistettu kananmuna on klassikkoherkku, joka maistuu aina. Vaikka kananmunan paistaminen on melko yksinkertaista hommaa, muutamalla kikalla teet aamupalastasi hetkessä entistäkin maukkaamman.
Videolla esitellään vielä yksi niksi kananmunien paistamiseen.
Kaksi australialaista julkkiskokkia jakaa nyt omat vinkkinsä täydellisen kananmunan paistamiseen. Varoitus, nämä vinkit saattavat mullistaa aamupalasi!
LUE MYÖS: Eivätkö kananmunat vaahtoudu kunnolla? Helppo munakikka takaa onnistuneen lopputuloksen
Näppärä vinkki nopeuttaa kypsymistä
Jos pidät löysistä, mutta et liian juoksevista munista, kokki Richard Cornishin vinkki on juuri sinua varten. Kokin mukaan täydellisesti paistuneiden kananmunien salaisuus piilee paistinpannun päälle asetetussa kannessa ja pannnuun lisätyssä rasvassa.
– Laita kansi päälle. Paistettaessa lämpö nousee pannun pohjasta, ja rasva estää kananmunia tarttumasta pannuun samalla, kun se antaa makua.
Pannun päälle asetetun kannen ansiosta lämpö heijastuu takaisin ja kypsentää munan myös yläpuolelta.
Tämän vinkin ansiosta lautasellesi pääty joka kerta täydellisen pehmeä, mutta ei liian juokseva kananmuna.
Kokki luottaa pekonin voimaan
Kokki Curtis Stone luottaa kananmunien paistamisessa puolestaan mausteeseen, joka muuttaa lähes minkä tahansa ruoan herkulliseksi – nimittäin pekoniin.
Miehen tavassa kananmunien paistaminen lähtee liikkeelle pekoneista, jotka paistetaan rapsakaksi pannulla. Kun pekonit ovat kypsyneet, ne siirretään sivuun ja kananmunat paistetaan pannulle irronneessa rasvassa.
OLETKO JO KOKEILLUT? Tämä on ehdottomasti paras tapa kypsentää pekoni
– Lisää kananmunat hellästi pannulle ja yritä pitää ne pannun keskellä, Stone kertoo ja muistuttaa, että pannua ei koskaan saisi täyttää liian monella kananmunalla.
Jos pekonin rasvassa ei ole tarpeeksi, voit halutessasi lisätä kananmunalätyn päälle vielä hieman sulaa voita, ja suussa sulava aamupalaherkku on valmis.