Television ruokaohjelmista tutut kokit ja tuomarit jakoivat Insiderille parhaita ruoanlaittovinkkejään. Tiesitkö sinä jo nämä?
Ruoanlaitto on mukavaa puuhaa, mutta vielä mukavampaa siitä tulee, kun keksii uusia ja prosessia nopeuttavia valmistustapoja. Tähän ratkaisuna ovat erilaiset hommaa helpottavat kokkausniksit.
Suosittu verkkojulkaisu Insider pyysi tunnetuilta, televisiosta tutuilta kokeilta ja ruokakilpailuiden tuomareilta parhaita ruoanlaittoniksejä. Tässä niistä muutama, jotka kannattaa ottaa kokeiluun
Kuutioi pehmeät hedelmät niiden omissa kuorissaan
Muun muassa ABC:n Family Food Fight -kilpailua tuomaroinut Cat Cora suosittelee näppärää niksiä pehmeiden hedelmien ja vihannesten pilkkomiseen. Hedelmiä, kuten persikkaa, kiiviä, avokadoa tai mangoa ei kannata kuoria ennen pilkkomista, vaan ne kannattaa kuutioida omassa kuoressaan. Viillä hedelmiin ruudukko, halkaise ne ja lusikoi kuutiot ulos kuorestaan.
Tuorejuusto pelastaa ruoan kuin ruoan
Kanadan Foodnetwork-kanavan Sugar Showdown -ohjelman tuomari Jamika Pessoa suosittelee kaikille kotikokeille tuorejuuston käyttöä ruoanlaitossa. Se voi pelastaa niin kastikkeet, kakut kuin keksitkin. Jos kaapista ei satu löytymään ruokakermaa, kokeile rohkeasti tuorejuustoa.
– Tuorejuusto on helppo valinta, kun haluat nopeasti kermaisen kastikkeen. Voit myös sekoittaa tuorejuustoa kakkutaikinan joukkoon, niin lopputulos on mehevämpi. Mielestäni tuorejuusto on keittiön supersankari, joak tekee kaikesta hieman parempaa, Pessoa sanoo.
Säästä aikaa pilkkomalla aineksia tehosekoittimessa
Joissain ruoissa raaka-aineiden pilkkominen veitsellä on oleellista esimerkiksi ruokalajin ulkonäön vuoksi. Monesti kuitenkin on mahdollista hieman oikaista ja käyttää veitsen sijaan tehosekoitinta, vinkkaa Food Network -kanavan ruokaohjelmista tuttu Damaris Phillips.
Tehosekoitinta kannattaa hyödyntää silloin, kun valmistaa ruokia, jotka päätyvät loppujen lopuksikin tasaisiksi seoksiksi. Neuvo pätee siis esimerkiksi joihinkin kastikkeisiin ja keittoihin.
– Heitä kaikki ainekset tehosekoittimeen ja pilko ne näin pienemmäksi ennen paistoa. Miksi pilkkoa sipulia veitsellä, jos se on menossa lihamurekkeeseen tai pastakastikkeeseen?
Lue myös: Sikke Sumarilta loistava ja rahaa säästävä perunavinkki, jota moni ei ole tullut edes ajatelleeksi: "Parempia kuin ranskalaiset"
Lähde: Insider