Kahvi on monikäyttöinen raaka-aine, joka sopii erinomaisesti niin kuumiin kuin kylmiin kahvidrinkkeihin.
Kahvista ja drinkeistä puhuttaessa monelle tulee mieleen ensimmäisenä suodatinkahvista valmistettu Irish Coffee, joka ei esittelyjä kaipaa. Baarimestari Henu Lahti haluaa kuitenkin muistuttaa, että tämä klassikkojuoma ei suinkaan ole ainoa kahvidrinkki.
– Kahvi on todella monikäyttöinen. Kahvissa on makeita aromeita ja omia hienoja soundejansa, ja sitä voi käyttää todella monella tapaa, Lahti kertoo.
Suodatinkahvin lisäksi kokeilemisen arvoisia kahveja drinkeissä ovat myös espressopohjaiset juomat ja Cold Brew-menetelmällä valmistettu kylmä kahvi.
Lahti vinkkaa, että espressopohjaisista kahvijuomista, kuten cappuccinosta, voidaan valmistaa Irish Coffeen tyyppisiä juomia käyttämällä viskin tilalla esimerkiksi rommia.
Pelkästä espressosta voidaan puolestaan valmistaa helposti vaikkapa Espresso Martini, johon tulee espresso-kahvin lisäksi kahvilikööriä, vodkaa ja sokeria.
Mausta alkoholi kahvipavuilla
Jos juomiin halutaan kahvin makua ilman itse kahvia, kannattaa kokeilla infuusiota. Infuusiossa kahvipapujen annetaan liota valitussa alkoholissa noin vuorokauden ajan, jonka aikana maku siirtyy kahvipavuista alkoholiin. Lisää kahvipavut valitsemaasi alkoholipulloon suhteessa desi papuja seitsemää desiä alkoholia kohden.
– Kahvipapuja liottamalla juomasta tulee kirkas, toisin kuin kahvijauhetta käyttämällä. Kahvipavut on myös helppo siivilöidä pois, Lahti toteaa.
Kolmas vaihtoehto kahvidrinkkien valmistuksessa on aeropressin käyttäminen. Tässä valmistusmenetelmässä valmis juoma puristetaan kahvijauheen läpi laitetta apuna käyttäen.
Aeropress on erinomainen tapa saada kahvin makua etenkin kylmiin juomiin.
Baarimestari Mikael Karttunen paljastaa, mitä välineitä jokainen kotibaarimestari tarvitsee.
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.