Tällä helpolla reseptillä valmistat ihanan herkullista chia-vanukasta, joka tehdään jo edellisenä iltana valmiiksi jääkaappiin. Aamulla vanukas on valmista nautittavaksi.
Aamut ovat usein kiireisiä ja aamupalan valmistamiselle ei jää kauan aikaa. Edellisenä iltana valmiiksi tehtävät aamupalat ovatkin tästä syystä käteviä.
Chian siemenet sisältävät runsaasti kuitua, joten ne pitävät nälän poissa pitkään. Vanukas maustetaan kanelilla ja neilikalla, jotka tuovat ihanan mausteista joulun makua. Chia-vanukas on helppo ja kevyt herkku aamupalaksi tai vaikka välipalaksi – kunhan muistat antaa siementen turvota ensin!
Piparkakun makuinen chia-vanukas
0,6 dl chian siemeniä
1,8 dl soijamaitoa (myös muut maidot käyvät)
1 rkl vaahterasiirappia
¼ tl jauhettua inkivääriä
¼ tl kanelia
ripaus jauhettua neilikkaa
ripaus merisuolaa
Koristeeksi
1 rkl rusinoita
1 rkl pilkottuja pekaanipähkinöitä
Lisää kaikki ainekset (paitsi koristeet) lasipurkkiin ja sekoita.
Anna olla kylmässä vähintään 6 tuntia tai yön yli.
Lisää koristeet ja nauti!
Lähde: Popsugar