Kupillinen kuumaa kaakaota kruunaa kylmän talvipäivän. Suklaisen herkun nauttiminen tarjoilee myös aimo annoksen terveysvaikutuksia.
Kaakao sisältää runsaasti terveellisiä antioksidantteja, jotka auttavat ehkäisemään sydän- ja verisuonisairauksilta. Kaakaon flavonoidit voivat alentaa verenpainetta ja tehostaa verisuonten toimintaa. Flavonoidipitoisten ruokien nauttiminen voi myös vähentää tulehdustiloja sekä ehkäistä tyypin 2 diabetesta.
Miten herkullisen kuuman juoman terveyshyödyt sitten voi maksimoida?
Hyvänä nyrkkisääntönä voi muistaa, että mitä vähemmän prosessoitua kaakao on, sitä enemmän ravintoaineita se sisältää.
Raa’assa muodossaan kaakao sisältää neljä kertaa enemmän antioksidantteja verrattuna prosessoituun muotoon. Eli mitä tummempaa käyttämäsi kaakao tai suklaa on, sitä enemmän antioksidantteja siinä on, ja mitä vähemmän sokeria juomassasi käytät, sitä terveellisempää kaakaosi on. Jos haluat maksimoida kaakaosi terveellisyyden, unohda sokerin lisäksi kermavaahdot ja rasvaiset maidot ja tee juoma rasvattomaan maitoon.
Lähde: healthyeating.org
MTV LIFESTYLE