Täydellinen olutelämys ei synny hetkessä, vaan sen tarjoiluun kannattaa panostaa sekä aikaa että vaivaa.
Guinness on kenties maailman tunnetuin stout-tyyppinen olut. Guinnessin laatupäällikkö Darren Nicholsonin mukaan täydelliseen olutelämykseen vaikuttaa oluen laadun lisäksi myös se, kuinka olut valutetaan tuoppiin.
Oluen laskeminen vie yli kaksi minuuttia
Guinnessin valuttaminen muodostuu useasta eri vaiheesta, joista jokainen on äärimmäisen tärkeä. Nicholson korostaa puhtaan lasin tärkeyttä, sillä vaahtoa ei muodostu likaisessa lasissa. Lasin pitää olla myös kylmä, sillä lämmin lasi voi pilata makuelämyksen.
Koko Guinnesin valuttamisprosessi kestää tavallisen oluen laskemista huomattavasti kauemmin, noin 2,5 minuuttia. Tämä on kuitenkin asiakkaiden mielestä tärkeä osa olutelämystä.
Artikkelin alusta löytyvällä videolla Nicholson näyttää Guinnessin laskemisen vaihe vaiheelta.