Vuosittain tehdään kansainvälisiä vertailuja, joissa maailman maita listataan järjestykseen kansalaisten hyvinvointia koskevien mittarien perusteella. Jos terveimpien maiden kärkijoukkoa tarkastelee aamiaisten näkökulmasta, on itselleen helppo perustella hilloleipä tai korvapuusti aina silloin tällöin.
Viime vuonna 2016 maailman kymmenen terveimmän kansan joukkoon kuuluivat muun muassa sveitsiläiset, luxemburgilaiset, japanilaiset, singaporilaiset, ruotsalaiset ja australialaiset. Jos ainainen kaurapuuro ja ruisleipä kyllästyttävät, tässä esimerkkiaamiaisia maailman terveimpien kansojen aamupalapöydistä.
Sveitsi
Sveitsiläiset syövät aamupalaksi usein mysliä jugurtin ja hedelmien kanssa. Toisaalta suurta herkkua ovat myös croissantit ja vaalea leipä hillon kera.
Luxemburg
Luxemburgissa aamu lähtee käyntiin voileivillä, joiden päälle moni laittaa juustoa tai hilloa. Lapsille maistuvat murot.
Japani
Japanissa aamupala eroaa selvästi eurooppalaisesta ruokaperinteestä. Tyypillinen aamiainen sisältää fermentoituja soijapapuja, säilöttyjä vihanneksia, grillattua kalaa, riisiä, misokeittoa ja vihreää teetä.
Singapore
Singaporessa aamiaiseen kuuluu usein keitetty kananmuna, paahtoleipä kookoslevitteellä, sekä kuppi kahvia.
Ruotsi
Ruotsalaisten aamiainen kuulostaa tutuimmalta. Aamiaispöydästä löytyy muun muassa näkkileipää, leikkeleitä, mätitahnaa, piimää ja puuroa.
Australia
Australialaiset syövät aamupalaksi tyypillisesti muroja ja paahtoleipää paikallisella kasvislevitteellä.
Lähde: The Huffington Post
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.