Lähes joka toinen suomalainen tekee yleisen pastavirheen – ei todellakaan kannattaisi!
Pastan keittämisessä ei kannata lähteä soveltamaan, eikä varsinkaan lisäämään keitinveteen öljyä.
Suomalaisten suosikkipastakastike on tomaatti-jauhelihakastike, joka tunnetaan myös bolognese- tai ragukastikkeena, Mutti-tuotemerkin tiedotteessa kerrotaan.
Asia selviää tammikuussa 2024 toteutetusta kansallisesta pastakyselystä.
Samaisesta kyselystä käy ilmi, että moni suomalainen sortuu pastan valmistamisessa klassisiin mokiin, joiden takia pasta ei välttämättä maistu niin hyvältä tai lopputulos voi olla ylikypsä.
Vältä nämä virheet pastan keittämisessä
Pastan keittäminen on melko suoraviivaista puuhaa, mutta moni syyllistyy helposti virheisiin, jotka vaikuttavat koko annoksen lopputulokseen.
Kyselyn perusteella lähes joka toinen suomalainen käyttää pastan keittämisessä öljyä.
– Italialaiseen tyyliin parhaan lopputuloksen saa, kun jättää ensinnäkin öljyn kokonaan pois. Öljy tekee pastasta liukasta, jolloin kastike ei tartu pastan pintaan, Muttin Pohjoismaiden markkinointipäällikkö Emma Vuorenmaa kertoo tiedotteessa.
Pastan keitinveteen ei siis tarvitse lisätä mitään muuta kuin suolaa.
Kyselyn mukaan 42 prosenttia suomalaisista ei myöskään noudata pastapakkauksessa kerrottua keittoaikaa. Tällöin lopputulos on helposti ylikypsä eikä "napakan al dente".
Suurin osa suomalaisista myös annostelee ensiksi lautaselle pastan ja sitten päälle kastikkeen.
– Pastan kuivuminen ja jämähtäminen möykyksi vältetään, kun kastike sekoitetaan kuumaan pastaan heti pastan siivilöinnin jälkeen ja ennen lautasille asettelua. Sopivan kypsä pasta, kastike sekaan, sekoitus ja sitten vasta lautaselle, Vuorenmaa neuvoo.
Italialaisen Muttin teettämään, tutkimusyhtiö Bilendin toteuttamaan kansalliseen pastakyselyyn vastasi 1000 Suomessa asuvaa yli 18-vuotiasta henkilöä tammikuussa 2024.
Katso myös: Henri Alénin superhelppo pasta: "Tärkein juttu, kun sekoitetaan pasta kastikkeeseen…"
Lähde: Mutti
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"