Lappeenrannassa myydään Suomen parhaimpia lihapiirakoita – tiesitkö tätä vedystä ja atomista?
Halpa vs. kallis makumatkalla -kauden viimeisessä jaksossa selvitetään Lappeenrannassa vedyn ja atomin ero.
Halpa vs. kallis -sarjan kesäisellä erikoiskaudella reissataan perinneherkkujen perässä! Sarjasta tutut maistelijat Fanni ja Petra perehtyvät maakuntien monenlaisiin antimiin.
Halpa vs. kallis makumatkalla -sarja Huomenta Suomessa ja MTV Katsomossa |
Halpa vs. kallis makumatkalla -sarjassa maistellaan suomalaisia perinneherkkuja aina tamperelaisesta pärämätsistä Lemin särään. Luvassa on vauhdikasta torielämää ja rasvaa tihkuavia perinneantimia.
Vety vai atomi?
Kauden päätösjaksossa maistelijakaksikko suuntaa aurinkoiseen Lappeenrantaan. Ensin selvitetään, miten legendaaristen toriherkkujen, vedyn ja atomin, lihapiirakat oikein valmistetaan.
Lappeenrannan torilla päästään itse asiaan ja selvitetään, mitä vedyt ja atomit oikein sisältävät, ja miltä ne maistuvat.
Mitä eroa on vedyllä ja atomilla? Mistä legendaariset toriherkut ovat oikein saaneet nimensä? Katso videolta Halpa vs. kallis makumatkalla -jakso.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka