Lidlin paistopistetuotteisiin oleellinen muutos perjantaina: "Päädyimme tähän ratkaisuun asiakkaiden toiveesta"
Lidl muuttaa paistopistekäytäntöjään perjantaista alkaen. Paistopisteiden tuotteet myydään nyt valmiiksi pussitettuina.
Lidl tiedotti jo aiemmin asentavansa kaikkien myymälöidensä kassoille suojapleksit suojatakseen ihmisiä tehokkaasti pisaratartunnalta. Nyt toimiin on ryhdytty myös paistopistetuotteiden osalta.
Kaikki paistopistetuotteet myydään Lidleissä toistaiseksi valmiiksi pussitettuina. Koronaepidemian takia paistopisteiden tuotteita ei myydä irtona ollenkaan ja tuotteiden poimimiseen tarkoitetut pihdit otetaan pois käytöstä. Uusi toimintatapa tulee käyttöön kaikissa Suomen Lidleissä perjantaina, kaupasta tiedotetaan.
– Päädyimme tähän ratkaisuun asiakkaiden toiveesta. Pussittamalla paistopistetuotteet valmiiksi vähennämme pintoja, joita moni ihminen koskettaa kaupassa käydessään. Myös puolentoista metrin turvavälin pitäminen helpottuu, kun tuotteet saa napattua paistopisteeltäkin mukaan entistä nopeammin, myynnin osastopäällikkö Akseli Mäkisalo Lidlistä sanoo.
Myymälähenkilökunta pakkaa myymälässä paistetut tuotteet yhden, kahden tai neljän kappaleen pusseihin. Eri tuotteista on tarjolla eri kokoisia pusseja. Yön yli nukkuneet hukka-aletuotteet myydään omissa pusseissaan kuten tähänkin asti.
Kauppojen paistopisteiden hygieenisyydestä on keskusteltu julkisuudessa jonkin verran koronaepidemian aikana. Lidlistä muistutetaan, että pakkaamattomien elintarvikkeiden ei tiedetä välittäneen tartuntoja. Viranomaisten mukaan myöskään pintojen ja ottimien välityksellä leviämistä ei pidetä merkittävänä. Näin todetaan muun muassa Ruokaviraston sivuilla.
– Ostoksia tehdessä on välttämätöntä koskettaa tuotteita ja esimerkiksi avata kylmäkaappien ovia ja kylmäaltaiden kansia. Puhdistamme pintoja nyt tavallista useammin. Kuten normaalistikin, hedelmät ja vihannekset kannattaa huuhdella ennen syömistä tai ruoanlaittoa, Mäkisalo sanoo.
Lähde: Lidl
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa