Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lihapullia halvemmalla! Muista säästökikka jauhelihaostoksilla

lihapullat
Lihapulliin kannattaa valita hieman rasvaisempi jauheliha, joka on usein myös edullisempaa.Shutterstock
Julkaistu 16.03.2025 17:34

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Lihapulliin sopii mainiosti hieman edullisempikin jauheliha, muistuttaa ruotsalaiskokki Mattias Larsson.

Kerroimme aiemmin MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla jauhelihan saatavuusongelmista suomalaiskaupoissa. Saatavuushaasteet koskevat erityisesti naudanjauhelihaa.

Jos naudanjauhelihaa ei nyt kaupoista löydy, ei hätä ole tämän näköinen. Moniin ruokiin voi hyödyntää myös muita jauhelihatuotteita.

Lue myös: Kalle kertoo todellisen syyn kauppojen jauhelihapulaan: "Suoraan sanottuna paskaa"

Halvempaa nauta-sikaa tai sika-nautaa lihapulliin

Ruotsalaiskokki Mattias Larsson suosittelee käyttämään lihapullissa naudanjauhelihan sijaan hieman rasvaisempaa nauta-sikajauhelihaa. Tämä rasvaisempi jauheliha sopii mainiosti lihapullien lisäksi myös jauhelihakastikkeeseen ja pannupihveihin.

– Monet tekevät nämä ruokalajit naudanjauhelihasta, mutta nauta-sikajauhelihalla saa paremman makuista. 

Larsson muistuttaa, että nauta-sikajauheliha on myös naudanjauhelihaa edullisempaa. 

Myös enemmän porsaanlihaa sisältävää sika-nautajauhelihaa voi hyvin käyttää pyöryköihin ja kastikkeisiin.

Lue myös: Kaupan makaroni- tai maksalaatikkoa ei kannata lämmittää mikrossa

Katso myös: Kari Aihinen paljastaa parhaan lihapullataikinan salaisuuden

6:13imgTeetkö itse näin?

Lähde: Aftonbladet/Godare

Tuoreimmat aiheesta

Jauheliha