Lihapulliin sopii mainiosti hieman edullisempikin jauheliha, muistuttaa ruotsalaiskokki Mattias Larsson.
Kerroimme aiemmin MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla jauhelihan saatavuusongelmista suomalaiskaupoissa. Saatavuushaasteet koskevat erityisesti naudanjauhelihaa.
Jos naudanjauhelihaa ei nyt kaupoista löydy, ei hätä ole tämän näköinen. Moniin ruokiin voi hyödyntää myös muita jauhelihatuotteita.
Lue myös: Kalle kertoo todellisen syyn kauppojen jauhelihapulaan: "Suoraan sanottuna paskaa"
Halvempaa nauta-sikaa tai sika-nautaa lihapulliin
Ruotsalaiskokki Mattias Larsson suosittelee käyttämään lihapullissa naudanjauhelihan sijaan hieman rasvaisempaa nauta-sikajauhelihaa. Tämä rasvaisempi jauheliha sopii mainiosti lihapullien lisäksi myös jauhelihakastikkeeseen ja pannupihveihin.
– Monet tekevät nämä ruokalajit naudanjauhelihasta, mutta nauta-sikajauhelihalla saa paremman makuista.
Larsson muistuttaa, että nauta-sikajauheliha on myös naudanjauhelihaa edullisempaa.
Myös enemmän porsaanlihaa sisältävää sika-nautajauhelihaa voi hyvin käyttää pyöryköihin ja kastikkeisiin.
Lue myös: Kaupan makaroni- tai maksalaatikkoa ei kannata lämmittää mikrossa
Katso myös: Kari Aihinen paljastaa parhaan lihapullataikinan salaisuuden
6:13Teetkö itse näin?
Lähde: Aftonbladet/Godare