Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että tujaus rommia parantaa suklaamoussen makua?
Olutasiantuntijana tunnetun Aniko Lehtisen Ihan ulkona -kirjasta löytyvässä reseptissä suositellaan lisäämään klassiseen suklaamousseen rommia. Tuttu juoma sopii täydellisesti yhteen suklaisten makujen kanssa.
Herkullisessa rommi-suklaamoussessa on ehdottomasti klassikon ainesta. Jos olet esimerkiksi tiramisun ystävä, saattaa tässä olla uusi suosikkireseptisi. Mousse on todella nopea ja helppo valmistaa. Rommin, suklaan sekä marjojen yhdistelmä suorastaan hivelee makuhermoja.
Rommi-suklaamousse
Ainekset:
2 liivatelehteä
400 g maitosuklaata
0,5 dl tummaa rommia
4 dl maitoa
3,5 dl kuohukermaa
herukoita koristeluun
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Paloittele suklaa kulhoon. Kiehauta rommi ja maito yhdessä, ota kattila levyltä ja lisää joukkoon liivate. Kaada seos suklaapalojen joukkoon ja sekoita tasaiseksi suklaan sulaessa. Anna jäähtyä.
Vaahdota kerma ja yhdistä jäähtynyt suklaaseos ja kermavaahto. Annostele valmiiksi ja nauti makean, maustetun siiderin tai rommitilkan kera. Herkuttele!
Lähde: Aniko Lehtinen: Ihan ulkona, WSOY 2017
***
1:27