Joulupöydässä kannattaa ehdottomasti ottaa testiin herkullinen makupari, suklaa ja mustaherukka.
Teresa Välimäki ja Johanna Lindholm esittelevät kirjassaan Hyvää joulua (WSOY) herkullisen suklaa-mustaherukkamoussen reseptin. Suklainen, mutta silti raikas mousse tuo joulupöydän makeille antimille mukavaa vaihtelua.
Suklaa-mustaherukkamousse
4–6 annosta
50 g voita
200 g tummaa taloussuklaata
2 keltuaista
2 rkl mustaherukkalikööriä
100 g kotimaisia pakastemustaherukoita sulatettuna
2 dl kuohukermaa
2 valkuaista
Tarjoiluun:
kaakaojauhetta
kermavaahtoa
50 g kotimaisia pakastemustaherukoita
Sulata voi kattilassa ja paloittele joukkoon suklaa. Nosta kattila liedeltä ja anna suklaan sulaa välillä sekoittaen. Jäähdytä seos viileäksi. Vatkaa sillä välin kerma ja valkuaiset erikseen vaahdoksi. Sekoita keltuaiset jäähtyneeseen suklaaseokseen. Lisää likööri ja mustaherukat. Kääntele kerma ja valkuaisvaahdot suklaaseokseen ja lusikoi tasainen suklaavaahto annosmaljoihin. Nosta jälkiruoat jääkaappiin 1-2 tunniksi ennen tarjoilua. Koristele annokset kaakaojauheella, kermavaahdolla ja sulatetuilla mustaherukoilla.
Lähde: Teresa Välimäki ja Johanna Lindholm: Hyvää joulua (WSOY)
***
oma mojo suklaakalenterit suklaakalenteri joulukalenteri joulu lapset testaavat