Monet prosessoidut ruoat sisältävät lisättyä sokeria. Jopa suolaisiet ruoat saattavat kätkeä sisäänsä yllättävän paljon sokeria.
On olemassa yli 200 erilaista lisättyä sokerilaatua, joita käytetään monissa valmisruoissa ja juomissa. Jopa yli 75 prosenttia ruokakaupassa myytävissä tuotteissa saattaa sisältää lisättyä sokeria.
Myös monet suomalaisten suosimat välipalat saattavat olla todellisia sokeripommeja!
Katso 36 ruoka-aineen lista, joita käytään vaihtoehtoisena nimenä lisätylle sokerille.
TIESITKÖ? Nämä viisi ruoka-ainetta sisältävät usein eniten lisättyä sokeria:
1. Limonadi
2. Leivokset
3. Useat maitotuotteet, kuten jäätelö
4. Karkki
5. Murot
1. Agavesiirappi
2. Dekstriini
3. Dekstroosi
4. Demerarasokeri
5. Durrasiirappi
6. Fariinisokeri
7. Fruktoosi
8. Galaktoosi
9. Glukoosi
10. Hedelmäsokeri
11. Hunaja
12. Inverttisokeri
13. Johanneksenleipäpuusiirappi
14. Juurikassokeri
15. Karamelli
16. Kookospalmusokeri
17. Kookossokeri
18. Ksyloosi
19. Laktoosi
20. Maissisiirappi
21. Maltodekstriini
22. Maltoosi
23. Melassi
24. Mallas
25. Palmusokeri
26. Raakasokeri
27. Riisisiirappi
28. Ruokosokeri
29. Ruskea sokeri
30. Rypälemehutiiviste
31. Rypälesokeri
32. Sakkaroosi
33. Siirappi
34. Taatelisokeri
35. Tomusokeri
36. Vaahterasiirappi
Lähde: Popsugar.com