Oletko makean ystävä, vai ovatko kirpeät juomat enemmän mieleesi? Katso reseptit, joilla booli valmistuu sekä makeaan että kirpeään makuun!
Altia Akatemian valmentaja ja baarimestari Mikael Karttunen kertoi reseptinsä onnistuneiden boolien valmistamiseen. Karttusen reseptillä valmistuu booli sekä makean että kirpeän ystäville.
Makea booli
0,5 l limellä maustettua vodkaa (esim. Finlandia Lime)
0,5 l persikkalikööriä (esim. The Original Peachtree)
1 l karpalomehua (esim. Ruby Red tai ocean spray)
1,5 l metsämarjalimua (esim. Fanta Metsämarjaa)
0,5 l kivennäisvettä
Jään voi jäädyttää karpalomehusta helposti laittamalla mehutetran pakastimeen vuorokaudeksi ja kuorimalla pahvin pois jäätyneen mehukalikan päältä. Koristeeksi sopivat pakastemarjat ja appelsiinisiivut.
Kirpeä booli
0,5 l limellä maustettua vodkaa (esim. Finlandia Lime)
0,5 l raparperilikööriä (esim. De Kuyper Sour Rhubarb
1 l omena-vadelmamehua (esim. Tropicana Apple and Raspberry)
1,5 l russchiania (esim. Schweppes Russchian)
0,5 l kivennäisvettä (esim. Vichy)
Jään voi jäädyttää kirkkaasta omenamehusta kuten edellä. Koristeeksi pakastevadelmat ja tuore raparperi. Halutessaan tähän voi lisätä myös tuoretta minttua, jolloin lopputulos on hieman mojito-henkinen.