Valkosipulipasta parmesanilla on lohturuokien ykkönen ja sopii viikonlopun herkutteluun täydellisesti.
Valkosipulia, pastaa ja parmesania – voiko parempaa olla? Tämä ateria on oivallinen niihin hetkiin, kun saavut kotiin nälkäisenä ja ruoan on oltava valmista mahdollisimman nopeasti.
Valkosipulipasta on lohturuokien ykkönen:
(4 annosta)
Noin 400 grammaa pastaa
3 valkosipulinkynttä pieneksi pilkottuna tai murskattuna
2 rkl voita
1 dl tuoretta parmesania raastettuna tai lastuina
2 rkl tuoretta persiljaa
Suolaa ja pippuria maun mukaan
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan
2. Kuumenna paistinpannu ja laita voi sulamaan. Paista voita lastan avulla kunnes se vaahtoaa hieman, noin minuutti on sopiva paistoaika.
3. Lisää pilkottu tai murskattu valkosipuli ja paista niin, että saat hieman väriä, mutta varo paahtamasta liikaa.
4. Sammuta hella ja laita keitetty pasta, parmesan ja persilja valkosipulien päälle. Kääntele lastalla kunnes juusto on sulanut kunnolla. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan ja lisää parmesania, jos se sopii makuusi ja tarjoile välittömästi.