Helppo ja herkullinen pasta carbonara onnistuu kiireisessäkin keittiössä – ja sopii sekä arkeen että juhlaan.
Jos pekonin, kananmunan ja juuston pyhään liittoon nojaava klassikkopasta ei ole vielä tuttu, kannattaa sitä kokeilla rohkeasti. Jos pekonin suolaisuus ei miellytä, reseptiin voi kokeilla italialaista pancettaa, jolloin lihan maku on miedompi.
Carbonarapasta
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
250 g pekonia tai pancettaa
50 g pecorinojuustoa
50 g parmesaanijuustoa
2 rkl oliiviöljyä
2 kananmunaa
2 keltuaista
400 g spagettia
mustapippuria
Koristeluun:
parmesaaniraastetta
hienonnettua persiljaa
VINKKI! Pekonin voi korvata myös aurinkokuivatuilla tomaateilla tai jättää kokonaan pois, mikäli haluat tehdä kasvisversion.
1. Viipaloi valkosipuli. Pilko sipuli sekä pekoni/pancetta pieniksi paloiksi. Raasta pecorino ja parmesaani.
2. Kuullota valkosipuliviipaleet öljyssä kullanruskeaksi. Heitä valkosipuli pois, mutta jätä öljy pannulle.
3. Kuullota sipuli ja pekoni/pancetta valkosipuliöljyssä niin, että ne saavat väriä, mutta eivät pala. Tämä vie noin 3 minuuttia.
4. Sekoita kananmunat ja munankeltuaiset. Lisää munaseokseen raastettu pecorino ja parmesaani sekä mustapippuri.
5. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä 1 desilitra keitinvettä. Sekoita paistettu sipuli ja pekoni/pancetta pastaan.
6. Sekoita kananmuna-juustoraasteseos kuumaan pastaan ja sekoita huolellisesti. Jos kastike tuntuu liian paksulta, lisää siihen sopiva määrä pastan keitinvettä.
7. Tarjoa pasta heti. Viimeistele annokset parmesaaniraasteella ja tuoreella persiljalla.