Suositun Kinder-munan suklaan ulkonäöstä voisi päätellä herkun sisältävän maitosuklaata sekä valkosuklaata. Näin ei kuitenkaan todellisuudessa ole.
Videolla: Testaa Katin superhelppo Kinderkakku!
Monen suomalaisenkin pääsiäiseen kuuluvat olennaisena osana tietysti suklaamunat. Yksi legendaarisimmista suklaamunista lienee yllätyksen sisäänsä kätkevä Kinder-muna.
Kinder-munan ainesosaluettelo:
Maitosuklaa 47% (sokeri, täysmaitojauhe, kaakaovoi, kaakaomassa, emulgointiaine: lesitiinit (soija); vanilliini), rasvaton maitojauhe, sokeri, kasvirasvat (palmu, shea), voiöljy, emulgointiaine: lesitiinit (soija), vanilliini. Maidon kuiva-aineita yhteensä: 32% | Kaakaota yhteensä: 15%.
Mistä tämä vaaleaa ja tummempaa suklaata sisältävä Kinder-muna sitten oikeastaan koostuu? Moni olettaa vaalean suklaan olevan valkosuklaata, mutta näin ei kuitenkaan ole.
– Kinder-suklaa on korkealaatuista maitosuklaata maitoisalla täytteellä. Lisäksi Kinder-suklaan sisällöstä kolmasosa tulee maidosta, munia valmistavan Ferreron sivuilla kerrotaan.
Mitä on valkosuklaa?
Valkoinen suklaa ei ole sanan varsinaisessa merkityksessä suklaata lainkaan. Valkosuklaa valmistetaan kaakaovoista, sokerista ja maitojauheesta. Se maustetaan usein vaniljalla. Valkoisesta suklaasta puuttuu suklaalle ominainen kaakaomassa.
Valkosuklaassa tulee olla vähintään 20 prosenttia kaakaovoita.
Lue myös: Pitääkö suklaata oikeasti säilyttää jääkaapissa vai huoneenlämmössä?
Juttu on julkaistu alun perin vuonna 2017.
Lähde: Ferrero