Lyömätön idea illanistujaisiin: Tee itse rapeita mozzarellatikkuja!
Päältä kullanrapeita ja sisältä valuvan pehmeitä mozzarellatikkuja on helppo valmistaa myös itse.
Herkulliset juustotikut syntyvät helposti itse Buzzfeedin ohjeella. Kokeile!
Mozzarellatikut (15–20 kpl)
2 dl tuorejuustoa
1 dl keitettyä pinaattia
4,5 dl mozzarellaraastetta
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl valkosipulijauhetta
5 dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
4,5 dl korppujauhoja
öljyä paistamiseen
Sekoita kulhossa juustot, pinaatti ja mausteet tasaiseksi massaksi. Levitä massa uunivuokaan leivinpaperin päälle ohueksi, tasaiseksi kerrokseksi ja pistä pakastimeen puoleksi tunniksi.
Leikkaa jähmettynyt massa veitsellä sopivan kokoisiksi tikuiksi. Kierittele tikut kananmunassa, vehnäjauhoissa, uudestaan kananmunassa ja vielä korppujauhoissa ja uppopaista sen jälkeen rapeiksi 30 sekunnin ajan. Aseta valmiit tikut talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva pääsee imeytymään paperiin. Tarjoile lämpiminä dippikastikkeen kanssa.
Lähde: Buzzfeed
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa