Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lyömätön idea illanistujaisiin: Tee itse rapeita mozzarellatikkuja!

Mozzarellatikut sopivat hyvin illanvieton naposteltavaksi.
Mozzarellatikut sopivat hyvin illanvieton naposteltavaksi. Shutterstock
Julkaistu 31.03.2016 17:32

MTV LIFESTYLE

Päältä kullanrapeita ja sisältä valuvan pehmeitä mozzarellatikkuja on helppo valmistaa myös itse.

Herkulliset juustotikut syntyvät helposti itse Buzzfeedin ohjeella. Kokeile!

Mozzarellatikut (15–20 kpl)

2 dl tuorejuustoa

1 dl keitettyä pinaattia

4,5 dl mozzarellaraastetta

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria

1 tl valkosipulijauhetta

5 dl vehnäjauhoja

4 kananmunaa

4,5 dl korppujauhoja

öljyä paistamiseen

Sekoita kulhossa juustot, pinaatti ja mausteet tasaiseksi massaksi. Levitä massa uunivuokaan leivinpaperin päälle ohueksi, tasaiseksi kerrokseksi ja pistä pakastimeen puoleksi tunniksi.

Leikkaa jähmettynyt massa veitsellä sopivan kokoisiksi tikuiksi. Kierittele tikut kananmunassa, vehnäjauhoissa, uudestaan kananmunassa ja vielä korppujauhoissa ja uppopaista sen jälkeen rapeiksi 30 sekunnin ajan. Aseta valmiit tikut talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva pääsee imeytymään paperiin. Tarjoile lämpiminä dippikastikkeen kanssa.  

Lähde: Buzzfeed

Lisää aiheesta:

Kari Aihisen melkoiset maksamakkaraohjeet Superhelpot pikapizzat syntyvät jopa vartissa – varoitus! Näihin rapeisiin herkkuihin tulee himo!Kiireisen ihmisen helppo proteiiniherkku: Munaresepti, jota täytyy kokeilla!Tiesitkö? Kananugetteja voi tehdä myös kotona – kokeile herkullista reseptiä!Pizzapallerot kätkevät sisäänsä maukkaan yllätyksen – yllätä ystäväsi!Kokeile miljonäärin toffeepaloja: "Vievät kielen mennessään"
RuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 30.11.19:08
    Keittiö

    Mihin kaikkeen keittiön pienempää tiskiallasta voi hyödyntää?

  • 25.11.12:01
    Tulipalot

    Huolimattomuus keittiössä voi johtaa todella ikäviin seurauksiin: "Yllättävän isoista rahoista on kyse"

  • 11.11.16:59
    Ruoka

    Tiesitkö? Korppujauhoille löytyy yllättävä korvaaja – Minna Kuukan neronleimaus!

  • 10.11.14:50
    Takaisinvedot

    Pastakauhassa havaittu mahdollinen terveysriski – älä käytä!

  • 3.11.13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"