Nopeasti valmistuvat broilerinfileet ovat koko perheen suosikkiruokaa. Tuttu ruoka muuttuu entistä herkullisemmaksi, kun broilerinfileet kuorruttaa ennen kypsentämistä parmesaanijuustolla maustetulla ranskankermalla.
Juustoisella kastikkeella kuorrutetut broilerinfileet valmistuvat pöytään puolessa tunnissa, eivätkä esivalmistelutkaan vie minuuttia kauempaa. Kun olet kokeillut tätä reseptiä kerran, tiedät taatusti, miksi tätä ruokaa kutsutaan suussa sulavaksi. Voi olla, että löysit juuri suosikkireseptisi!
Voit tarjoilla broilerinfileet valitsemiesi lisukkeiden, kuten salaatin tai vaikkapa itse tehdyn pastan kera.
Suussa sulavat broilerin fileet (6–8 annosta)
2,5 dl ranskankermaa
2 tl valkosipulijauhetta
1 tl aromisuolaa
½ tl jauhettua mustapippuria
3,5 dl parmesaania raastettuna
1,3 kg luuttomia broilerin rintafileitä
Kuumenna uuni 190 asteeseen ja voitele uunivuoka (n. 30x20cm). Sekoita kulhossa ranskankerma, valkosipulijauhe, suola, pippuri ja 2,5 desilitraa parmesaaniraastetta. Asettele broilerinfileet vieri viereen uunivuokaan. Levitä ranskankermaseosta fileiden päälle. Ripottele lopuksi pinnalle loppu parmesaani.
Paista uunissa 25–30 minuuttia, kunnes broilerit ovat kypsyneet. Laita uunin grillivastus päälle ja paahda broilereita vastuksen alla 2–3 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin kullanruskean värin.
Tarjoile heti valitsemiesi lisukkeiden kera.
Resepti: Cookies and Cup -blogi
***
7:58