Mämmiä voi hyödyntää yllättävällä tavalla: "Jos on jäänyt puoli tuokkosta mämmiä yli..."
Mämmistä on moneksi! Viiden jälkeen -ohjelmassa vinkattiin herkullisia mämmijälkiruokia.
Mämmi jakaa suomalaisten mielipiteet: toisille se on pääsiäisen ehdoton herkku ja toiset pysyttelevät perinneruoasta mahdollisimman kaukana.
Jos mämmiä ei halua syödä sellaisenaan, kannattaa kuitenkin antaa mahdollisuus ruokalajille uudessa muodossa! Marttojen kotitalousasiantuntija Anna Tikkanen vinkkasi Viiden jälkeen -ohjelmassa kaksi mämmistä tehtyä jälkiruokaa.
– Jos on jäänyt puoli tuokkosta mämmiä yli, niin se sopii aivan hyvin kääretorttuun täytteeksi, Tikkanen vinkkasi.
Kääretortun lisäksi ohjelmassa valmistettiin myös superhelppoa mämmipehmistä.
Katso jutun yllä olevalta videolta, miten pääsiäisen mämmiherkut valmistuvat ja nappaa ohjeet:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät