Mämmiä voi hyödyntää yllättävällä tavalla: "Jos on jäänyt puoli tuokkosta mämmiä yli..."
Mämmistä on moneksi! Viiden jälkeen -ohjelmassa vinkattiin herkullisia mämmijälkiruokia.
Mämmi jakaa suomalaisten mielipiteet: toisille se on pääsiäisen ehdoton herkku ja toiset pysyttelevät perinneruoasta mahdollisimman kaukana.
Jos mämmiä ei halua syödä sellaisenaan, kannattaa kuitenkin antaa mahdollisuus ruokalajille uudessa muodossa! Marttojen kotitalousasiantuntija Anna Tikkanen vinkkasi Viiden jälkeen -ohjelmassa kaksi mämmistä tehtyä jälkiruokaa.
– Jos on jäänyt puoli tuokkosta mämmiä yli, niin se sopii aivan hyvin kääretorttuun täytteeksi, Tikkanen vinkkasi.
Kääretortun lisäksi ohjelmassa valmistettiin myös superhelppoa mämmipehmistä.
Katso jutun yllä olevalta videolta, miten pääsiäisen mämmiherkut valmistuvat ja nappaa ohjeet:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka