Mämmikääretorttu
Mämmikääretorttu sopii pääsiäisen juhlapöytään. Testaa Marttojen resepti!
Ainekset
- 5 munaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 3/4 dl perunajauhoja
- 3/4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Väliin
- 300–400 g mämmiä
- 1 dl kuohu- tai vispikermaa
- 1 prk maitorahkaa (250 g)
- noin 1 dl appelsiinimarmeladia
Valmistusohje
Valmista ensin kääretorttu. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja tasoita kevyesti. Paista 225-asteisessa uunissa 7–10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kellanruskea. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä hetki.
Notkista mämmiä ja levitä sitä tasaisesti kääretorttulevylle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahkaa ja appelsiinimarmeladia maun mukaan. Levitä rahkaseos mämmikerroksen päälle ja kääri torttu rullalle. Anna kääretortun tekeytyä viileässä mielellään seuraavaan päivään.
Resepti: Martat
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"