Mämmikääretorttu
Mämmikääretorttu sopii pääsiäisen juhlapöytään. Testaa Marttojen resepti!
Ainekset
- 5 munaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 3/4 dl perunajauhoja
- 3/4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Väliin
- 300–400 g mämmiä
- 1 dl kuohu- tai vispikermaa
- 1 prk maitorahkaa (250 g)
- noin 1 dl appelsiinimarmeladia
Valmistusohje
Valmista ensin kääretorttu. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja tasoita kevyesti. Paista 225-asteisessa uunissa 7–10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kellanruskea. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä hetki.
Notkista mämmiä ja levitä sitä tasaisesti kääretorttulevylle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahkaa ja appelsiinimarmeladia maun mukaan. Levitä rahkaseos mämmikerroksen päälle ja kääri torttu rullalle. Anna kääretortun tekeytyä viileässä mielellään seuraavaan päivään.
Resepti: Martat
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi