Edullisesta kotimaisesta kalasta voi valmistaa yllättävän ruoan: "Vieraat ihan äimänä"
Huomenta Suomessa ennakoitiin jo lähestyvää vappua ja valmistettiin brunssille sopivaa tarjoiltavaa kotimaisesta kalasta.
Huomenta Suomessa kokattiin viikonloppuna helppoa vappuruokaa sekä kotimaisesta kuhasta että muikuista. Ravintoloitsijat Ilkka Lääveri ja Sari Helin demonstroivat, miten näistä suomalaisista kaloista saa loihdittua yllättäviä makuelämyksiä.
Muikkua saa marketeista erittäin huokeaan kilohintaan, muistutti keittiömestari Ilkka Lääveri.
– Se on hyvin monikäyttöinen kala. Olisi hienoa, jos sitä saataisiin enemmän kouluissa ja päiväkodeissakin lautasille.
Muikkua uudella tavalla: "Vieraat ihan äimänä"
Lääveri demonstroi lähetyksessä, miten puhkotuista muikuista saa näppärästi keskiruodon pois. Muikkuja ei suinkaa valmistettu ohjelmassa perinteiseen tyyliin paistamalla tai friteeraamalla, vaan kalasta tehtiin espanjalaistyyylinen tapasruokalaji boqueneros. Muikkufileet laitetaan siis raakakypsymään sokerilla ja suolalla maustettuun omenaviinietikka-vesiseokseen.
– Annetaan siellä olla ja kypsyä vähintään kolme tuntia, mutta hyvin kestää useammankin päivän, Lääveri vinkkasi.
Marinoitumisen jälkeen muikkujen päälle ripotellaan vielä hieman suolaa ja oliiviöljyä ja tapasherkku suomalaisittain on valmis nautittavaksi.
– Vieraat on ihan äimänä, että mitä mieletöntä tämä on – jotain makrillia? Ei, se on suomalaista muikkua, Sari Helin ylisti.
Katso videolta muikkuvinkit ja nappaa ohje: Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
Kokeile myös: Fenkolisuolattua kuhaa
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa