Raparperi-mansikkagranita
Saran ihanan makeat drinkit maistuvat erityisesti naisille! Kauniit mansikkagranitat koristellaan vaahtokarkeilla ja ruusunterälehdillä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
6-8 annosta
- 300 g hienonnettua raparperia
- 100 g hienonnettuja mansikoita
- 6 dl vettä
- 2,5 dl sokeria
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 pullo sampanjaa tai kuohuviiniä
- 1 pussi vaahtokarkkeja
- 6-8 cocktailtikkua
- vaaleanpunaisen ruusun syötäviä terälehtiä
Valmistusohje
Lisää hienonnetut raparperit ja mansikat keskikokoiseen kattilaan. Lisää vesi, sokeri ja sitruunamehu ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 8 minuuttia, kunnes mansikat ja raparperit ovat pehmeitä.
Siivilöi kastike käyttämällä hienoa siivilää. Säästä mehu ja kaada se lasiseen tai metalliseen astiaan, jonka koko on noin 30 x 20 cm.
Jäähdytä seosta pakastimessa 2–3 tuntia.
Murskaa melkein jäätynyttä mehusekoitusta haarukalla, jotta saat erikokoisia mehuhileen palasia.
Kaada seuraavaksi cocktaillaseihin noin 1 rkl sampanjaa ja lusikoi mehuhilettä päälle. Työnnä lopuksi vaahtokarkkeja cocktailtikkuihin ja kuumenna niitä kaasupolttimella, jotta ne lämpiävät ja saavat kauniin värin.
Aseta vaahtokarkit lasien sivuille ja koristele juoma mansikoilla ja syötävillä vaaleanpunaisilla ruusun terälehdillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"