Monipuolinen ja edullinen kaali on nyt sesongissa.
Satokauden kasviksia hyödynnetään Suomessa jo monipuolisesti. Monet harvinaisemmat kasvikset kuten bataatti, maa-artisokka ja kurpitsat ovat löytäneet tiensä suomalaisten ruokapöytiin. Aliarvioiduin kauden kasvis ruoanlaitossa on huippukokki Kari Aihisen mukaan edelleen kaali.
Kaali on kokkien suosikki
Kokin mukaan lehtikaali on yksi tämän hetken trendikkäimmistä raaka-aineista, mutta samaa suosiota ei ole perinteinen kaali saavuttanut.
– Kaali on todella monikäyttöinen, oli se sitten paahdettu, grillattu, pikkelöity tai marinoitu. Me kokit rakastamme kaalia, Aihinen sanoo.
– Kaali on suomalaista, edullista ja hyvin monipuolista, ja rupeaa tällä hetkellä olemaan parhaimmillaan.
Suomalaisten kaalien kirjo on syksyllä hyvin runsas. Satokausikalenterin mukaan elokuussa sesongissa ovat suomalainen valkokaali, vuonankaali, punakaali, parsakaali, ruusukaali, kukkakaali ja kyssäkaali.
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.