Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Merkittävä vaikutus terveyteen – näitä rasvaisia ruokia kannattaa syödä!

kala
Lohi on erityisen terveellistä sen sisältämien omega3-rasvahappojen ansiosta.Shutterstock
Julkaistu 28.06.2016 15:15
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Paljon rasvaista kalaa, pähkinöitä ja siemeniä sisältävä ruokavalio voi laskea merkittävästi sydänkohtauksen riskiä.

Makrillin ja lohen kaltaiset rasvaiset kalat sisältävät korkeita määriä omega3-rasvahappoja. Kasvikunnassa vastaavaa, hyvälaatuista rasvaa sisältävät etenkin pähkinät ja siemenet. Ympäri maailmaa koottujen tutkimustulosten vertailussa saatiin entistä vahvempia viitteitä siitä, että näiden terveellisten rasvojen syöminen todella kannattaa.

Hyvillä rasvoilla positiivinen vaikutus sydämen terveyteen

Tutkijat vertailivat kaiken kaikkiaan 16 eri maassa tehtyjä tutkimuksia, joita vertailuun otettiin kaiken kaikkiaan 19. Näihin tutkimuksiin on vuosien saatossa osallistunut kaiken kaikkiaan 45 637 ihmistä.

Tutkimusten vertailussa saatiin selville, että hyviä riittävästi hyviä rasvoja sisältävä ruokavalio voi pienentää sydänkohtauksen riskiä peräti kymmenellä prosentilla. British Heart Foundationin ravitsemusterapeutti Victoria Taylorin mukaan etenkin rasvaisen kalan syöminen on tästä syystä suositeltavaa osana terveellistä ruokavaliota.

– Siihen on vielä matkaa, että ihmiset alkavat noudattamaan suosituksia, Taylor toteaa.

Lähde: Daily Mail 

Katso video ja opi fileroimaan ahven ruodottomaksi!

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Tuoreimmat aiheesta

Kala