Miksei maailmassa ole enemmän naispuolisia sushikokkeja? Erään sushimestarin mukaan syy johtuu naistenvaivoista.
Kun Wall Street Journal tiedusteli sushimestari Jiro Onon pojalta Yoshikazulta, miksei maailmassa ole enemmän naispuolisia sushimestareita, antoi kolmen tähden Michelin-ravintolassa isänsä rinnalla työskentelevä poika erikoisen vastauksen.
Jostain syystä yli neljä vuotta vanha lausunto on nyt alkanut kiertämään eri medioissa. Muun muassa Fox News, Business Insider ja Foodbeast ovat hiljattain uutisoineet kärkevästä kommentista.
– Syy on se, että naisilla on kuukautiset. Jotta voisi olla ammattilainen, pitää makuaistin olla tasainen, mutta kuukautiskierron vuoksi naisilla on makuaistissaan epätasapaino. Sen takia naiset eivät voi olla sushikokkeja.
Yoshikazu ei kenties ole kuitenkaan yksin omalaatuisten mielipiteidensä kanssa. Toisten ruoka-ammattilaisten mukaan naisten meikit ja hajuvesi häiritsevät hajuaistia ruoanlaittopuuhissa, ja toisten mukaan naiset eivät yksinkertaisesti jaksa pitkiä työtunteja keittiössä.
Jiro Onosta on myös tehty dokumentti nimeltä Jiro Dreams of Sushi, katso traileri:
Lähteet: Fox News, Business Insider, Foodbeast