Keittiömestari ja ravintoloitsija Hans Välimäki jakoi vuonna 2021 Viiden jälkeen -ohjelmassa omia arkiruokavinkkejään kotikokeille.
Viiden jälkeen -ohjelmassa tiedusteltiin menestyneeltä keittiömestarilta, Hans Välimäeltä, vinkkejä kotikokeille. Välimäki muistutti ohjelman erikoishaastattelussa, että kokkaamisen tulisi aina olla ennen kaikkea kivaa, eikä sitä pidä ajatella suorituksena.
Huippukokkikin syö tavallista kotiruokaa
Välimäeltä itseltään kysellään monesti, syökö kokki myös kotioloissa pelkästään ”tryffeleitä ja hanhenmaksaa”. Keittiömestarin mukaan näin tapahtuu harvemmin ja 99 prosenttisesti Välimäenkin perheessä nautitaan tavallista kotiruokaa.
– Sitä mitä löytyy sieltä lähimmästä kaupasta.
Välimäki jakoi MTV Uutisten Makuja-ruokasivuille myös yhden suosikki-arkiruokaohjeistaan.
– Ne ovat tällaiset italialaistyyppiset lihapullat. Kekkasin ne ehkä 10 vuotta sitten, Välimäki kertoi ohjelmassa kuvaillen samalla reseptin sisältöä.
– Siitä (ohjeesta) voi tehdä myös vaikka jauhelihapihvit. Sopii todella hyvin tomaattikastikkeen ja pastan kanssa. Siihen vielä pieni siivu punaviiniä, niin aijaijai, Välimäki vinkkasi vielä.
Nappaa resepti: Lihapullat tomaattikastikkeessa Hans Välimäen tapaan
Katso videolta jutun yltä kaikki Hans Välimäen arkiruokavinkit!
Lue myös: Minna Kuukan neronleimaus! Moni ei ole hoksannut korppujauhojen korviketta: "Löytyy vaikka mitä makuvaihtoehtoja"
Katso myös: Näin Kari Aihinen suosittelee valmitamaan lihapullat
9:59
Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran maaliskuussa 2021.