Mikä ihmeen granola? Näin trendiherkku eroaa myslistä
Granola on todellinen hittiherkku, joka vilisee nyt lehtien palstoilla ja reseptipankeissa. Mutta tiedätkö, mitä granola oikein on, ja miten se eroaa myslistä?
Mysli ja granola eivät tarkoita samaa, vaikka molemmat toisiaan muistuttavatkin.
Mysli tehdään kypsentämättömistä viljoista, kuivatuista hedelmistä, siemenistä sekä pähkinöistä. Mysliä ei siis ole paahdettu.
Granolassa on viljojen, kuivattujen hedelmien, siementen ja pähkinöiden lisäksi rasvaa ja usein myös jotain makeutusainetta. Granolaan lisätään esimerkiksi voita tai auringonkukkaöljyä ennen kuin se paahdetaan rapeaksi. Makeutusta herkulliselle granolalle antavat esimerkiksi hunaja tai erilaiset siirapit.
Myslin tai granolan terveellisyydestä ei voi vetää suoraan johtopäätöksiä, sillä sekoitusten sisällöt voivat vaihdella paljonkin tuotemerkistä riippuen. Viljat sisältävät kuitenkin kuitua, rautaa sekä B-vitamiinia. Kuivatuissa hedelmissä puolestaan on runsaasti sokeria, mutta toisaalta myös vitamiineja ja antioksidantteja. Pähkinät puolestaan sisältävät runsaasti pehmeitä, terveellisiä rasvoja.
Lähteet: foodsitemagazine.com, livestrong.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka