Kukkakaaliriisistä povataan seuraavaa suurta ruokahittiä. Se on terveellisempää kuin valkoinen riisi, mutta maku on lähes identtinen.
Kukkakaaliriisi on tuttu monelle raakaruokailijalle omasta kotikeittiöstä, mutta nyt useat kansainväliset ruokavalmistajat ovat ottaneet sen tuotteisiinsa. Rapakon takana myydään pussissa valmiiksi pieneksi muruksi pilkottua kukkakaalia, joista tunnetuimpina Whole Foods ja Green Giant.
Kukkakaalista valmistettu "riisi" maistuu lähes samalta kuin valkoinen riisi, mutta se on terveellisempää sisältäen enemmän vitamiineja ja antioksidantteja. Tämän lisäksi se sopii tällä hetkellä suosittuun vähähiilihydraattiseen ruokavalioon.
Voit valmistaa kukkakaaliriisiä myös itse alta löytyvän ohjeen avulla.
Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.
Kukkakaaliriisi
n. 700 grammaa kukkakaalta
1/2 rkl kookosöljyä
3 rkl kookosmaitoa
n. 1 tl suolaa
1. Leikkaa kukkakaalista kukinnot ja laita ne tehosekoittimeen.
2. Pyöritä täydellä teholla niin, että saat aikaiseksi pientä riisin näköistä murua.
3. Kuullota öljyssä noin viisi minuuttia ja lisää kookosmaito. Anna olla vielä viisi minuuttia välillä sekoittaen, mutta älä ruskista.
Käytä tavallisen riisin tapaan lisukkeena tai esimerkiksi paistoksen pohjana.