Tuore maito vai maitojauhe? Raaka-aineen valinta vaikuttaa merkittävästi maitosuklaan makuun.
Tiedätkö, miksi Fazerin Sininen Maitosuklaa tuntuu maistuvan erilaiselta kuin muut kauppojen hyllyiltä löytyvät suklaat. Makueroon on olemassa yksi merkittävä syy. Sinisen klassikkolevyn omaleimaisen maun takana on tuore maito, joka tulee tehtaalle maitoautoilla.
Valmistusprosessissa maidosta poistetaan vesi useammassa vaiheessa.
– Suklaaseen kehittyy sille ominainen maku, kertoo Liisa Eerola Fazerin tiedotuksesta.
– Maitojauhetta käyttämällä suklaan maku ei olisi niin maitoinen, vaan maussa maistuisi maitojauheen maku. Maitojauhetta käyttämällä täyteläinen ja pyöreä maku aikaansaadaan pienemmällä maitomäärällä, jolloin maku ei ole niin maitoinen. Sinisen suklaan maitoisuus saadaan siis aikaan vain käyttämällä tuoretta maitoa, hän jatkaa.
Useimmiten kaupoista löytyvät maitosuklaat on valmistettu maitojauhetta käyttämällä.
– Käsityksemme mukaan Fazer kuuluu niihin harvoihin suklaanvalmistajiin, jotka vielä nykyään käyttävät tuoretta maitoa tuotannossaan, Eerola toteaa.
Maito on kuulunut Karl Fazerin maitosuklaan reseptiin aina, eli vuodesta 1922 asti. Suklaan valmistusohje pohjautuu edelleen alkuperäiseen reseptiin, jota säilytetään suklaatehtaan kassakaapissa.
Eerolan mukaan raaka-aineiden valinta riippuu aina reseptistä ja halutusta makuprofiilista. Esimerkiksi Fazerin punaisessa Vaalea maitosuklaa -levyssä raaka-aineena on maitojauhe.
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.