Keitettyä spagettia tai muuta pastaa ei kannatakaan kaataa kattilasta suoraan lautaselle.
Moni kotikokki on tottunut keittämään spagetin tai muun pastan tutulla tavalla: kun pasta on kiehunut kypsäksi, keitinvesi kaadetaan pois ja pasta asetellaan lautaselle kastikkeen kera. Jos kuitenkin haluat pastastasi täydellistä, tuttu toimintatapa on väärä.
Pastan keitinvettä ei nimittäin suinkaan kannata heittää viemäriin – eikä pastaa missään nimessä huuhdella vedellä kiehumisen jälkeen. Tällöin pastasta voi tulla ikävän tahmeaa ja tarttuvaa.
Näin pasta kannattaa kypsentää:
Pastan keitinvesi sisältää pastasta irronnutta tärkkelystä, joka tekee pastasta silkkisen pehmeää. Toimi siis seuraavalla kerralla näin:
1. Kypsennä pasta normaalisti ja säästä sivuun hieman pastan keitinvettä.
2. Heitä kypsyneet pastat hetkeksi pannulla kuumenevan kastikkeen sekaan.
3. Lisää kastike-pastaseoksen joukkoon hieman pastan keitinvettä.
4. Lisää lopuksi joukkoon vielä hieman voita, oliiviöljyä ja raastettua juustoa. Tämä on italialainen tapa viimeistellä pastaruoka.
Katso videolta, miten pasta keitetään täydellisesti: