Pasta kannattaa keittää vedessä, johon on lisätty kunnon ripaus suolaa, mutta öljyä veteen ei pidä sotkea.
Moni lienee kuullut ohjeen, jonka mukaan pastan keitinveteen kannattaisi lisätä ripaus suolaa ja loraus oliiviöljyä. Suolaa pastan keitinveteen kannattaakin lisätä, mutta oliiviöljyn lisääminen veteen ei missään nimessä kannata.
Oliiviöljyn lisääminen keitinveteen tekee pastan pinnan öljyiseksi ja liukkaaksi, mikä tarkoittaa, ettei pastakastike pääse sekoittumaan pastaan niin hyvin kuin pitäisi.
Kun keität pastan riittävässä määrässä vettä etkä päästä pastaa ylikypsäksi, ei pasta tartu toisiinsa vaan pysyy irtonaisena ilman öljyäkin.
Osittainen lähde: Purewow
Osaatko mitata oikean määrän spagettia?
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.