Virhe, joka voi pilata pasta-ateriasi sekunneissa – ethän sorru tähän kotikokeille tyypilliseen mokaan?
Suurin osa kotikokeista keittää pastan suolatussa vedessä ja kaataa keitinveden pastan kypsentämisen jälkeen viemäriin. Tämä on kuitenkin tapa, jota australialainen huippukokki ei missään nimessä suosittele tehtäväksi.
Pasta on yksi herkullisimmista ja helpoimmista aterioista, jota on lähes mahdoton mokata. Sinun ei tarvitse kuin lisätä suolaa kiehuvaan keitinveteen, keittää pasta al denteksi ja kaataa pasta siivilään. Tai niin sinä ainakin luulit.
Älä huuhdo kallisarvoista ainesosaa viemäriin
Australialaiskokki Stephanie Alexanderin mukaan pastan keitinvettä ei missään nimessä kannata kaataa viemäriin, vaan säästää ja lisätä pastakastikkeen joukkoon. Suolainen, tärkkelystä sisältävä kastike antaa kastikkeelle paitsi makua, myös kermaisen rakenteen.
– Kastikkeen saostamista varten kannattaa aina ottaa talteen muutama ruokalusikallinen keitinvettä ennen kuin siivilöit pastan, Alexander neuvoo ja lisää, että keitinvesi saostaa ja maustaa niin peston kuin tomaattikastikkeen.
– Pastaveden ansiosta kastikkeessa on suolaa, mutta ei liikaa. Se toimii vähän kuin lihaliemenä.
Kokin mukaan valmista pastaa ei myöskään saisi missään nimessä huuhdella kylmällä vedellä.
– Kallisarvoinen, kastiketta sitova tärkkelys huuhtoutuu viemäriin, jos teet niin, kokki muistuttaa.
Lähde: Dailymail
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti