Suurin osa kotikokeista keittää pastan suolatussa vedessä ja kaataa keitinveden pastan kypsentämisen jälkeen viemäriin. Tämä on kuitenkin tapa, jota australialainen huippukokki ei missään nimessä suosittele tehtäväksi.
Pasta on yksi herkullisimmista ja helpoimmista aterioista, jota on lähes mahdoton mokata. Sinun ei tarvitse kuin lisätä suolaa kiehuvaan keitinveteen, keittää pasta al denteksi ja kaataa pasta siivilään. Tai niin sinä ainakin luulit.
Älä huuhdo kallisarvoista ainesosaa viemäriin
Australialaiskokki Stephanie Alexanderin mukaan pastan keitinvettä ei missään nimessä kannata kaataa viemäriin, vaan säästää ja lisätä pastakastikkeen joukkoon. Suolainen, tärkkelystä sisältävä kastike antaa kastikkeelle paitsi makua, myös kermaisen rakenteen.
– Kastikkeen saostamista varten kannattaa aina ottaa talteen muutama ruokalusikallinen keitinvettä ennen kuin siivilöit pastan, Alexander neuvoo ja lisää, että keitinvesi saostaa ja maustaa niin peston kuin tomaattikastikkeen.
Kastike tarttuu paremmin tärkkelyspitoiseen pastaan.Shutterstock
– Pastaveden ansiosta kastikkeessa on suolaa, mutta ei liikaa. Se toimii vähän kuin lihaliemenä.
Kokin mukaan valmista pastaa ei myöskään saisi missään nimessä huuhdella kylmällä vedellä.
– Kallisarvoinen, kastiketta sitova tärkkelys huuhtoutuu viemäriin, jos teet niin, kokki muistuttaa.
LUE MYÖS: Ethän lisää pasta carbonaraan pekonia? Huippukokki tyrmää yleisen valmistustavan: "Valtava väärinkäsitys"
Lähde: Dailymail