Kevään myötä myös jäätelökioskit aloittavat jälleen toimintansa.
Jonoa on riittänyt Helsingin Jäätelötehtaan Kaivopuiston myyntipisteellä koko viikonlopun.
Helsingin jäätelötehtaan myyntipäällikkö Katariina Lauha kertoo iltapäivän olevan kiireisintä aikaa.
Mauista asiakkaiden kestosuosikeiksi Lauha mainitsee minttusuklaan sekä lakritsin.
Maailman taloustilanne näkyy myös jäätelöpallon kustannuksissa.
– Jäätelöiden hinta on noussut noin kymmenen prosenttia viime vuodesta. Raaka-aineiden kustannukset ovat nousseet 40 prosenttia. Käytämme vain luonnollisia raaka-aineita, Lauha kertoo.
Muita jäätelön hintaan vaikuttavia tekijöitä on Lauhan mukaan työntekijöiden palkat, vuokrakulut sekä maailman tilanne ja sähkön hinta.
Lauha kuitenkin uskoo asiakkaita riittävän koko kesäksi.
Katso koko video ylhäältä!