Kulutus kaksinkertainen italialaisiin verrattuna! Jäätelötehtailija paljastaa syyn suomalaisten ympärivuotiseen jäätelöhimoon
Huomenta Suomen lähetyksessä keskusteltiin herkuttelusta ja etenkin jäätelöstä, jonka syönnissä suomalaiset ovat Euroopan kärkimaita.
Jäätelö kuuluu kesään, mutta suomalaisten jäätelömaku poikkeaa muusta maailmasta siinä, että meillä jäätelöä syödään tasaisesti ympäri vuoden.
Heikki Huotari Kolmen Kaverin Jäätelöstä paljastaa suomalaisten syövän kaksi kertaa enemmän jäätelöä kuin vaikkapa italialaiset. Tämä tarkoittaa keskimäärin noin 13 litraa jäätelöä vuodessa.
Viiden vuoden aikana on tapahtunut iso muutos
Mutta miksi jäätelö maistuu täällä kylmässä Pohjolassa niin hyvin?
– Suomessa on kesä jokaisella kotona talven ympäri. Meillä on hyvin lämpimät kodit. Ei ole kylmää eikä kosteaa kotona sisällä, vaan on lämmintä, Huotari selittää syitä suomalaisten ahkeraan jäätelönsyöntiin.
OLETKO JO TESTANNUT KAIKKI KESÄN UUTUUSJÄÄTELÖT? Katso koko lista kesän uutuusjäätelöistä tästä.
Vaikka suomalaisten jäätelömaku on hyvin perinteinen, viimeisen viiden vuoden aikana on Huotarin mukaan tapahtunut iso muutos. Perusmaut suklaa, vanilja ja mansikka ovat vaihtuneet erilaisiin, melko yllättäviinkin makuihin.
Huotarin mukaan jäätelöstä haetaan nykypäivänä yhä enemmän elämyksellisyyttä.
Kuinka hyvin suomalaiset ottavat uutuusjätelöt vastaan, ja mitä kaikkea jäätelöiden tuotekehitys oikein vaatii? Entä mitä mieltä personal trainer on kesäisestä herkuttelusta? Katso koko haastattelu artikkelin alusta löytyvältä videolta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku