Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Muistatko tämän kotitaloustuntien klassikon? Viikonlopun helppo iltapalaherkku valmistuu hetkessä

teeleipä2
Julkaistu 01.11.2019 17:30

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Hannakaisa Taskinen

hannakaisa.taskinen@mtv.fi

Moni muistaa varmasti koulun kotitaloustunneilta klassisten teeleipien reseptin. Kokkaa retroherkkua vaikka iltapalaksi!

Teitkö sinä kouluaikoina teeleipiä? Nämä helpot leipäset valmistuvat käden käänteessä kaapista löytyvistä ainesosista. 

Nappaa tästä perinteikäs teeleipien resepti ja valmista nopeita leipäsiä vaikka iltapalaksi!

Teeleivät

teeleipä3

4 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl sokeria
½ tl suolaa
50 g margariinia
1 ½ dl kylmää maitoa

Tee näin: 

1. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

2. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja nypi margariini joukkoon.

VINKKI: Taikinaan voi lisätä raastettua porkkanaa tai juustoa. Osan jauhoista voi korvata kaurasuurimoilla tai grahamjauhoilla.

3. Lisää maito. Sekoita puukauhalla taikinaa mahdollisimman varovasti, ettei se sitkisty.

4. Taputtele taikina pellille leivinpaperin päälle jauhotetuin käsin kahdeksi senttimetrin paksuiseksi pyöreäksi leiväksi.

5. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan ristikkäin. Pistele leivät haarukalla.

6. Paista teeleipiä uunin keskiosassa 15 minuuttia. Taita leivät ja revi ne haarukalla kahtia. 

teeleipä5

Teeleivät maistuvat lämpiminä voin kera. 

Resepti: Aura Liimatainen & Tuula Teerikangas: Leivomme 1 (WSOY)

Lisää aiheesta:

Legendaariset leivät valmistuvat hetkessä – muistatko nämä koulun kotitaloustunnilta?Teitkö sinäkin näitä kotitaloustunnilla? Legendaariset leivät valmistuvat hetkessäPaluu menneisyyteen: Muistatko vielä nämä mummolasta tutut keksit?Superhelppo kuitupommi – tee itse herkullista näkkäriä!Paluu menneisyyteen: Hittitorttu toimii edelleen juhlissa kuin juhlissaPaluu menneisyyteen: Tämä klassikkoresepti herättää paljon muistoja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka