Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Superhelppo kuitupommi – tee itse herkullista näkkäriä!

näkkileipä
Shutterstock
Julkaistu 06.06.2015 08:02

Tuuli Lindgren

tuuli.lindgren@mtv.fi

Itse tehty kuitupitoinen näkkileipä maistuu niin aamu- kuin iltapalallakin. Kokeile Maija Silvennoisen Ruiskirjan herkullista ja helppoa näkkärireseptiä!

Jos olet syönyt näkkileipää viimeksi kouluaikoina, on aika verestää muistoja. Kokeile tehdä näkkileipää tällä kertaa itse. Leivän tekeminen on helppoa, ja lopputulos maistuu taatusti. 

Näkkäri

Ainekset:
2,5 dl ruisjauhoja
1 dl spelttijauhoja
1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
0,5 tl suolaa
1 tl sokeria
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl pellavarouhetta
1 dl rouhittuja kurpitsansiemeniä

Valmistusohje:

Mittaa jauhot monitoimikoneeseen, lisää rypsiöljy, suola ja sokeri ja sekoita. Lisää joukkoon vesi ja etikka. Alusta taikinaan siemenet ja kaaviloi se sitten neljään kertaan. Kauli taikina levyksi, taita, kauli uudestaan ja jatka näin kolme kertaa. Kauli taikina lopuksi suorakaiteen muotoiseksi ja leikkaa se ruuduiksi tai kolmioiksi. Pistele näkkileivät haarukalla ja paista niitä 225 asteessa noin 8 minuuttia. Nauti voin tai juustojen kera. Säilytä kannellisessa astiassa. 

Lähde: Ruiskirja, Silvennoinen Maija (Readme.fi 2015)

Lisää aiheesta:

Legendaariset leivät valmistuvat hetkessä – muistatko nämä koulun kotitaloustunnilta?Teitkö sinäkin näitä kotitaloustunnilla? Legendaariset leivät valmistuvat hetkessäMuistatko tämän kotitaloustuntien klassikon? Viikonlopun helppo iltapalaherkku valmistuu hetkessä Ruisleivän tekeminenkö vaikeaa ja aikaa vievää puuhaa? Nämä leipäset onnistuvat myös kärsimättömältä leipuriltaTee itse astetta terveellisempiä sämpylöitä – kokeile helppoa reseptiä!Paluu menneisyyteen: Tämä klassikkoresepti herättää paljon muistoja

Tuoreimmat aiheesta

Leipä