Itse tehty kuitupitoinen näkkileipä maistuu niin aamu- kuin iltapalallakin. Kokeile Maija Silvennoisen Ruiskirjan herkullista ja helppoa näkkärireseptiä!
Jos olet syönyt näkkileipää viimeksi kouluaikoina, on aika verestää muistoja. Kokeile tehdä näkkileipää tällä kertaa itse. Leivän tekeminen on helppoa, ja lopputulos maistuu taatusti.
Näkkäri
Ainekset:
2,5 dl ruisjauhoja
1 dl spelttijauhoja
1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
0,5 tl suolaa
1 tl sokeria
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl pellavarouhetta
1 dl rouhittuja kurpitsansiemeniä
Valmistusohje:
Mittaa jauhot monitoimikoneeseen, lisää rypsiöljy, suola ja sokeri ja sekoita. Lisää joukkoon vesi ja etikka. Alusta taikinaan siemenet ja kaaviloi se sitten neljään kertaan. Kauli taikina levyksi, taita, kauli uudestaan ja jatka näin kolme kertaa. Kauli taikina lopuksi suorakaiteen muotoiseksi ja leikkaa se ruuduiksi tai kolmioiksi. Pistele näkkileivät haarukalla ja paista niitä 225 asteessa noin 8 minuuttia. Nauti voin tai juustojen kera. Säilytä kannellisessa astiassa.
Lähde: Ruiskirja, Silvennoinen Maija (Readme.fi 2015)