Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Teitkö sinäkin näitä kotitaloustunnilla? Legendaariset leivät valmistuvat hetkessä

0:51img
Julkaistu 14.11.2020 18:03

Hannakaisa Taskinen

hannakaisa.taskinen@mtv.fi

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Moni muistaa varmasti koulun kotitaloustunneilta klassisten teeleipien reseptin. Leivo retroherkkua vaikka viikonlopun iltapalaksi.

Videolla ohje toiseen klassikkoon, kananmunakastikkeeseen!

Teitkö sinä kouluaikoina teeleipiä? Nämä helpot leipäset valmistuvat käden käänteessä kaapista löytyvistä ainesosista. 

Nappaa tästä perinteikäs teeleipien resepti ja valmista nopeita leipäsiä vaikka iltapalaksi!

Teeleivät

teeleipä3

4 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl sokeria
½ tl suolaa
50 g margariinia
1 ½ dl kylmää maitoa

Tee näin: 

1. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

2. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja nypi margariini joukkoon.

VINKKI: Taikinaan voi lisätä raastettua porkkanaa tai juustoa. Osan jauhoista voi korvata kaurasuurimoilla tai grahamjauhoilla.

3. Lisää maito. Sekoita puukauhalla taikinaa mahdollisimman varovasti, ettei se sitkisty.

4. Taputtele taikina pellille leivinpaperin päälle jauhotetuin käsin kahdeksi senttimetrin paksuiseksi pyöreäksi leiväksi.

5. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan ristikkäin. Pistele leivät haarukalla.

6. Paista teeleipiä uunin keskiosassa 15 minuuttia. Taita leivät ja revi ne haarukalla kahtia. 

teeleipä5

Teeleivät maistuvat lämpiminä voin kera. 

Resepti: Aura Liimatainen & Tuula Teerikangas: Leivomme 1 (WSOY)

LUE MYÖS: Voiko leipää vielä syödä, jos siinä on homepilkku? Asiantuntija paljastaa, miten erottaa syömäkelpoisen ruoan pilaantuneesta

Uusinta: Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2019.

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka