Asiantuntijat ovat jo pitkään toitottaneet, ettei kahvipapuja saa missään nimessä pakastaa. Näkemys saa kuitenkin haastajan uudesta tutkimuksesta.
Tuoreen, Bathin yliopiston tutkimuksen mukaan kahvipapujen pakastaminen parantaa kahvin makua. Tutkimuksessa selvisi, että kylmät pavut jauhautuvat tasaisemmin ja pienemmiksi partikkeleiksi, jolloin tuloksena on aromaattisempi kahvi.
Tutkijat testasivat eri kylmyysasteisia papuja aloittamalla huoneenlämpöisistä ja päätyen aina -160 asteeseen asti. Mitä kylmempiä pavut olivat, sen paremmin ne jauhautuivat ja sitä parempi kahvikupillinen lopussa odotti.
Tutkimuksen löydökset ovat mullistavia ja tulosten uskotaan vaikuttavan koko kahviteollisuuteen.
Lähde: Huffington Post
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.