Ei enää turhaa ruokajätettä! Näin vältät homehtuneen ja kuivahtaneen leivän.
Jos haluat, että leipäsi säilyy tuoreena hieman pidempään, on syytä pitää mielessä muutama sääntö niin leivän säilömiseen liittyen kuin sen pelastamiseen.
Näin leipä säilyy pidempään:
– Säilytä leipomoleivät ruskeassa paperipussissa huoneenlämmössä.
– Säilytä kaupan leivät muovipusseissa huoneenlämmössä.
– Älä koskaan säilytä leipää jääkaapissa.
– Pelasta kuivahtaneet leivänpalat tilkalla vettä ja lämmittämällä niitä uunissa 5-10 minuuttia.
– Pakasta leivät, jos et aio syödä koko paketillista.
– Tee kuivahtaneesta ylijäämäleivästä korppujauhoja tai vaikka krutonkeja.
Good Housekeeping Institute GHI:n asiantuntijat neuvovat, miten leipää tulisi säilyttää sen tuoreuden takaamiseksi.
Jos ostat leipää leipomosta tai paistopisteeltä, paras tapa säilyttää se kotioloissa on paperipussi. Paperipussi imee ylimääräisen kosteuden leivästä ja estää leivän kuoren muuttumisen kumiseksi. Leipomosta tai paistopisteeltä ostettu leipä ei säily yhtä hyvin kuin teolliset leivät. Jos et aio syödä leipää vuorokauden kuluessa, kannattaa osa siitä pakastaa.
Valmiiksi pakattua teollista leipää ei sen sijaan koskaan tulisi säilyttää jääkaapissa. Vaikka viileä jääkaappi saattaakin estää homeen kasvamisen, leipä kuitenkin kuivuu jääkaapissa nopeammin.
Jos leipäsi on jo ehtinyt kuivua, neuvovat asiantuntijat kätevän kikan sen pelastamiseen:
Pirskottele kuivuneen leivän päälle hieman vettä ja laita se 5-10 minuutiksi noin 150-asteiseen uuniin. Leivästä tulee tällä tekniikalla jälleen tuoreen veroista!
Lähde: Daily Mail
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.