Brittilehti The Sun vinkkaa tapoja tuttujen elintarvikkeiden säilyvyysajan pidentämiseen. Tiesitkö jo nämä?
Videolla: Lisää säilytysvinkkejä! Tiedätkö, miten maustepurkit pitäisi oikeasti säilyttää?
On olemassa yksinkertaisia ja täysin ilmaisia tapoja, joilla saat eri ruoat säilymään päiviä tai jopa viikkoja pidempään. Esimerkiksi maidon säilytyspaikalla jääkaapissa todella on väliä!
1. Älä säilytä maitoa jääkaapin ovessa
Myönnä pois, tähän säilytysvirheeseen sinäkin olet sortunut. Maitoa ei tulisi oikeasti säilyttää jääkaapin ovessa, sillä siinä tuote altistuu helposti lämpötilojen vaihtelulle. Maito kannattaisikin säilyttää mieluummin jääkaapin keskihyllyllä.
2. Säilytä raejuusto- ja ranskankermapurkkeja väärinpäin
Jos käännät raejuusto- tai ruokakermapurkin väärinpäin, purkin sisälle muodostuu tyhjiö. Tämä hidastaa bakteerien kasvua ja tuote säilyy hieman pidempään.
3. Vuoraa banaaninipun “päädyt” kelmulla
Banaaninippujen päätyjen kelmuttaminen hidastaa banaanien kypsymistä ja näin ollen hedelmät säilyvät päiviä pidempään. Muista myös, että mustuneitakin banaaneja voi vielä käyttää ja hyödyntää esimerkiksi banaanilettujen taikinassa.
4. Kasvata kaupan kevätsipulit uudelleen
Kevätsipuleita, joilla on vielä juuristo jäljellä, voi kasvattaa kotona vesilasissa. Laita samankokoiset kevätsipulit lasiin niin, että valkoinen osa jää veden alle. Laita lasi ikkunan läheisyyteen auringonvaloon (Suomessa toimii siis parhaiten keväällä tai kesällä). Kevätsipulit alkavat kasvaa muutamassa päivässä ja voit taas pian käyttää vihreitä osia ruoanlaitossa. Leikkaa ja käytä ne ja kasvata jälleen uutta vartta vesilasissa!
5. Säilytä sipulit sukkahousuissa
Kyllä, luit oikein. Sipulit voivat säilyä käyttökelpoisina jopa puoli vuotta sukkahoususäilytyksessä. Sido solmu jokaisen sipulin väliin ja laita sukkahousut roikkumaan viileään ja kuivaan paikkaan.
LUE MYÖS: Voiko leipää vielä syödä, jos siinä on homepilkku? Asiantuntija paljastaa, miten erottaa syömäkelpoisen ruoan pilaantuneesta
Lähde: The Sun