Näin Paavo Väyrynen tekee lohikeiton – Eemeli-isän ohjeessa yksi juju

Paavo Väyrynen lohikeitto
Lohikeitto on Paavo Väyryselle rakas ruoka. Shutterstock/MTV

Konkaripoliitikko Paavo Väyrynen vieraili tiistaina Huomenta Suomessa muistelemassa uraansa europarlamentaarikkona. Vierailun yhteydessä Väyrysellä oli hetki aikaa jutella myös ruoasta.

Paavo Väyrynen on vuosien varrella piipahtanut monenlaisissa MTV:n lähetyksissä ja poliitikko on nähty jopa ruoanlaittopuuhissa. Vuoden 2011 joulukuussa Huomenta Suomen Makuja-keittiössä kokattiin Väyryselle erityisen tärkeää lohikeittoa.

– Tämä on minun elokuussa 101-vuotiaana kuolleen Eemeli-isäni resepti. Meillä oli tapana syödä lounasta sunnuntaisin. Kun oli isän keittiövuoro, hän valmisti aina lohikeittoa, Väyrynen kertoi tuolloin selvästi liikuttuneena.

Väyrysen mukaan Eemeli-isä kokkasi usein kotona muun muassa lohikeittoa, riisipuuroa ja marjakiisseliä. Lohikeittoa isä valmisti niin runsaasti, että sitä jäi aina hieman tähteeksi. 

Eemeli-isän lohikeiton salaisuus

Konkaripoliitikko kertoo nyt MTV Uutisille lohikeiton olevan edelleen tärkeä ruoka Väyrysten perheessä. 

– Kyllä se yksi suosikki on. Kaalilaatikko on toinen, Väyrynen vahvistaa.

Väyrysen Eemeli-isän lohikeitto-ohjeessa erityistä on ainakin perunoiden kypsentäminen. Tarkoituksena on, että perunat kypsyvät hitaasti ja että vesi haihtuu mahdollisimman tarkkaan.

– Isä oli hyvä ruoanlaittaja. Hän jopa tieteellisesti tutki aihetta. Vihanneskeitto oli yksi sellainen, missä oli hyvin tarkka resepti. Isä oli alan ammattilainen, kun hän oli agrologi ja puutarhaviljelijä, Väyrynen muistelee.

Paavo Väyrynen jakoi Eemeli-isän lohikeitto-ohjeen MTV:lle alun perin vuonna 2011. Nappaa resepti: Eemeli Väyrysen lohikeitto
 

Katso myös: Halpa vs. kallis -sarjan makutestissä markettien valmiit lohikeitot

Testissä markettien valmiit lohikeitot – Yksi soppa sai raadilta täystyrmäyksen: ”En halua syödä tätä” 7:54
Mikä lohikeitto voitti testin?

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat