Sannan helppo broileriruoka valmistuu yhdessä astiassa: "Jää annoshinnaltaan alle kahteen euroon"

KATSO VIDEO: Näin helposti valmistuu Sannan yhden astian broileriruoka.

Nappaa ohje ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäen helppoon vuokaruokaan!

Ruokatoimittaja ja keittokirjailija Sanna Mansikkamäki puhui sunnuntaina Huomenta Suomessa yhdessä syömisen ja yhdessä kokkaamisen puolesta. Mansikkamäki muistutti, että ruoanlaitosta ei tarvitse tehdä liian monimutkaista.

Ruokatoimittajan tuoreessa Yhdessä astiassa -teoksessa (Readme, 2024) osoitetaankin se, miten helppoa ruoanlaitto voi parhaimmillaan olla. 

– Kirjassa on niin helppoja ohjeita, että kukaan ei voi enää sanoa, että kotiruoan tekeminen olisi vaikeaa, Mansikkamäki nauroi.

"Monet asiat voisi parantaa sillä, että syötäisiin useammin yhdessä"

Ruokatoimittajan mukaan suomalaisten syömisessä olisi tällä hetkellä petrattavaa usealla eri saralla. Yhteiset ruokahetket jäävät monilla vähiin ja syömme paljon valmisruokaa. 

– Ravinnolla on valtavan suuri merkitys hyvinvoinnissa. Monet asiat voisi parantaa sillä, että syötäisiin useammin yhdessä. 

Huomenta Suomen lähetyksessä Mansikkamäki demonstroi, miten helposti voi valmistaa broileria ja juureksia yhdessä astiassa. Ruokalajissa käytetään muun muassa hevi-osaston valmista keittojuuressekoitusta.

– Älä anna nimen hämätä, voit käyttää ne keiton sijaan myös uuniruoissa. Kuinka kätevää ostaa parilla eurolla useaa erilaista juuresta sisältävä valmiiksi pilkottu setti, Mansikkämäki toteaa kirjassaan.

Edullinen annoshinta

Ruokalajin ainesosia voi myös hieman vaihdella sen mukaan, mitä sattuu olemaan sesongissa. Huomenta Suomen lähetyksessä Mansikkamäki sujautti vuokaan mukaan muun muassa lehtikaalia ja varhaiskaalia. 

Broilerinkoivet ruokatoimittaja korvasi tällä kertaa paistileikkeillä. Ruokalaji onnistuu myös kasvisversiona, jos korvaa broilerin vaikka pavuilla. 

Mikä parasta, kyseessä on myös edullinen ruokalaji.

– Tämä jää annoshinnaltaan alle kahteen euroon. Aika edullista! Tulee niin paljon syötävää kerralla, että voi ottaa töihin evääksi. Jos ei ole tällaista uunivuokaa, voi tehdä tavalliselle pellille. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!